Najúspešnejším športovcom PSK sa stal hádzanár A. Radčenko

02.02.2010 Prešov

Prešov 2. februára (TASR) – Najúspešnejším športovcom Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za rok 2009 sa stal hádzanár Tatrana Prešov Alexander Radčenko.
Ocenenie si prevzal dnes večer v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. V priebehu niekoľkých dní je to už druhý titul pre tohto 36-ročného rodáka z ruského Krasnodaru, pretože minulý týždeň ho za najúspešnejšieho športovca vyhlásilo aj mesto Prešov.
PSK oceňoval športovcov po siedmy raz a medzi najlepších jednotlivcov minulého roka sa dostali lyžiar Martin Bajčičák a sánkari Ján Harniš a Branislav Regec, všetci členovia SŠŠR MV SR Štrbské Pleso, prešovskí motoristi Igor Drotár a Vladimír Bánoci, siloví trojbojári Marcel Matej a Júlia Kostúrová z Bardejova. Okrem nich si ceny prebrali aj kolkár Peter Magala z TJ Slavoj V. Šariš, sabinovská karatistka Veronika Semaníková, volejbalista Chemesu Humenné Milan Hriňák a reprezentant vo fitnes Tomáš Pichnarčík zo Starej Ľubovne.
Na základe rozhodnutia odbornej komisie za najúspešnejšie kolektívy v kategórii dospelých vyhlásili hádzanárov Tatrana Prešov, volejbalistov VK Chemes Humenné a basketbalistky BK Bemaco PU Prešov. Najlepšími mládežníckymi družstvami sa stali juniori Volejbalového klubu Chemes Humenné, sabinovskí karatisti z klubu Katsudo a mladí basketbalisti BKM Svit.
Po prvý raz krajská samospráva udelila ocenenia aj športovcom, ktorí študujú na stredných školách v Prešovskom kraji. Najlepšími jednotlivcami sa stali dorastenecká reprezentantka v atletike Veronika Kaňuchová zo Súkromného gymnázia v Bardejove a Jakub Hudák zo SPŠ stavebnej v Prešove, ktorý úspešne reprezentuje Slovensko v armwrestlingu.
Za športovo najúspešnejšiu strednú školu vyhlásili Spojenú školu Ľudmily Podjavorinskej v Prešove, ktorej volejbalisti vybojovali zlaté medaily na republikovom šampionáte. Cenu Predsedu PSK dnes získalo žiacke družstvo hokejistov HC Prešov 07 za víťazstvo v prestížnom turnaji Zlatý puk v Moskve.
 

Vyberte región